eindelijk in sydney!

G'day Mates!

how you doing? all fine here! :P

Zaterdag na een vlucht van 8 uur aangekomen in Sydney!! We vlogen met een airbus, dan denk je natuurlijk groot, groter, grootst maar dat valt vies tegen. Het is opzich wel een groot vliegtuig maar de boeing was groter. Ook is er heel weinig beenruimte dus dat is ook niks. Wel 1 pluspuntje dat waren de schermpjes in de stoelen zodat je zelf films kon kijken en muziek kon luisteren. Maar het grootste minpunt was nog wel het eten! Echt smerig :( Als ontbijt kreeg ik rijst omdat de omeletjes op waren maar het was een beetje puddingachtig en het smaakte niet best.

Maja na een uur of 8 eindelijk australische grond onder onze voeten! Op de bagage wachten en daarna langs de douane. Zonder problemen rechtstreeks de bus in en een beetje sightseeing door de stad. Meteen opera house op de foto gezet :P Daarna naar het hostel, spullen op de kamer gegooid en welkomst borrel op het dakterras genomen :)

Daarna ff de stad in gegaan om zonnebrand en een simkaart te kopen. Helaas bleek er op mijn telefoon nog een simlock te zitten dus die moeten we vandeweek er nog ff af laten halen en dan hebben we eindelijk een Australisch nummer!

's Avonds hebben we gegeten in Darling Harbour ( prachtige naam hea! ) lekkere BBQ met emoe, kangaroo, en krokodillen vlees :P erg lekker!

Zondag:

s' Morgens vroeg eruit om pannenkoeken te eten in het hostel! Daarna naar het park gegaan tegenover het hostel om daar wat formulieren in te vullen voor de regeldag. Daarna door de botanical gardens gelopen, waar we vliegende honden hebben zien hangen in de bomen, naar het Opera House waar we moesten opstappen voor de havencruise. Lekker rondgevaren en gegeten en gedronken. Nog een paar mooie foto's gemaakt en een paar uur later weer aangemeerd.

's Avonds gratis maaltijd gehaald in the gaff waar normaal de maaltijden tussen 18 en 19 uur ook maar 3.40 aus kosten :P En daarna daar een groot feest met de hele groep :D

Ook hebben we daar de grootste ontdekking tot nu toe gedaan: 4 biertjes is goedkoper dan 2 biertjes :P

Maandag:

We moesten vandaag om 7 uur (!) uit bed om naar de blue mountains te gaan. Eerst nog ff wat pannenkoeken gegeten en daarna werden we door diego ( onze chauffeur en gids ) naar de blue mountains gebracht. Eerst nog langs het Olympisch stadion geweest en daarna doorgereden. De blue mountains is een national park dat ongeveer even groot is als belgie. Het zijn eigenlijk geen bergen maar het is een kloof met stukken eucalyptus bos en beneden stukken regenwoud. Heel erg mooi! prachtige uitzichten ( foto's komen later duurt hier wat te lang ) Hier hebben we ook onze eerste kangaroo's gezien, we konden echt op minder dan 2 meter afstand komen! Die beesten zijn echt totaal niet schuw. Diego vertelde ons dat dat kwam doordat ze the top of the food chain zijn. Bijna alle kangaroo's hadden een kleintje in de buidel maar bij de meeste hingen ze er niet uit maar zaten ze binnen :P

maar we hebben een foto kunnen maken van een kangaroo met kleintje!

Hierna zijn we doorgereden, eerst ff gelunched en daarna het regenwoud in. Het was daar echt koud :P het was namelijk een cool rainforest :P Daar hebben we een hele aparte vogel gespot niet vanwege de kleuren ofzo maar omdat hij elk geluid na kan doen, van andere vogels tot kettingzagen aan toe!

Helemaal afgedaald tot op de bodem van de canyon en daar met het steilste treintje weer omhoog voor mijn gevoel bijna 90 graden onhoog!!

Weer doorgereden naar een ander stukje blue mountains, een waterval gezien en 2 zwarte kakatoes! best zeldzame vogels daar. Ook hebben we het nest van een van de giftigste spinnen van australie gezien.

Nog een paar wist je datjes :P

wist je dat..

oktober hier rocktober heet :P

Dat er een extra uur is in australie namelijk beer o' clock!

nou dat was het weer!

Cheers!

RikB

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer