Falcons en dolfijnen

Beste thuisblijvers,

Nog maar een berichtje van het front!

Donderdag vonden we het tijd om een auto te gaan kopen, na eerst een hele relaxte ochtend gehad te hebben gingen we in de middag naar de Auto-Barn om een auto te kopen. We hebben dus een auto gekocht met 2 weken volledige garantie en daarna nog voltijd motor en versnellingsbak garantie. We konden ook een auto kopen van backpackers wat een stukje goedkoper is maar omdat je nooit zeker weet wat je krijg en wij totaal geen ervaring hebben met auto's :s...

Het resultaat is dat we een Ford Falcon (grote stationwagon) uit 1992 met 225000 km op de teller voor $4100 hebben gekocht. Omgezet naar euro's en gedeeld door 2 kost het ons ongeveer 1300 euro per persoon. Even een leuk feitje is dat de motorinhoud 3,9 liter is :)

Woensdag kunnen we de auto ophalen en dan zijn we weg uit Sydney!

Vrijdag was het tijd om te gaan surfen. Om 7.15 ging de wekker alweer en na een paar heerlijke pannekoeken (...) stapten we om 8 uur de bus in. Eerst op weg naar Manlee Beach om daar bij het standbeeld van The Duke een kleine geschiedenis les te krijgen.

The Duke was een olympisch zwemkampioen die rond 1915 over de hele wereld vloog om zwemdemonstraties te geven, daarna ging hij dan nog even op zijn surfboard wat surfen en zo surft nu iedereen die maar een beetje aan de kust woont in Australie :P.

Daarna weer terug de bus in om door te rijden naar Palm Beach, en ja... het is er net zo mooi als het klinkt. Tijdens de uitleg kregen we trouwens onze eerste dolfijnen in het wild te zien! :) Ze zwommen ongeveer 30 meter van het strand maar ze bleven helaas niet lang genoeg om met ze te surfen. Het surfen zelf ging trouwens niet al te super omdat wij alletwee met een short-board zaten (we gingen met een hele grote groep en de meisjes moesten allemaal een long-board pakken). Zo'n short-board is veel wendbaarder maar om te leren surfen is dat ook veel moeilijker. Wel een paar keer op de golf gezeten maar iedere poging om te staan werd niks :P.

Daarna wat eten (mijn eerste keer fish 'n chips) en weer terug naar Manlee Beach waar we even een uurtje hebben rondgelopen en toen weer met de bus terug.

Weer een geslaagde dag :)

C'ya next time!

RikM

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer