give yourself a standard!

Hallo iedereen!

Hier komt een verhaal over de tijd die we doorgebracht hebben bij familie van mij, we hebben daar allemaal verschillende mensen ontmoet, dus geef ik eerst een diagrammetje om het hopelijk iets duidelijker te maken!

   Heinz(vriend van de fam)------ Andre-Monika                 Jim-Sonja

                                                         |

                                    ---------------------------------

                                    |                                        |

             (dochter) Carmen-Graham               Andrew-Anita (dochter)----- Mel (vriendin)

                                   |                                          |

                     Lilli & Georgie (wallabies)                Callum

                               David (possum)                    Conor

                                                                          Carmen

                                                                         Cameron

Okeej hier gaat ie dan!

Vanuit Noosa zijn we dus naar Brisbane gereden, hier probeerden we een hostel te krijgen, na ongeveer een uur door het centrum van Brisbane te hebben gereden (allemaal one way streets :/ ) Hadden we een hostel gevonden met parkeergarage, maar die bleek vol!

Dus toen stelde ik voor om mijn familie te bellen en te vragen of wij daar die avond in de tuin een tentje op konden zetten ofzo. Ik heb toen Andre en Monika gebeld (achteraf een wijze beslissing, want Jim en Sonja zaten midden in een verbouwing en hadden geen water en alles was vol gezet met dozen) Andre en Monika waren blij dat we eindelijk eens langskwamen, ze hadden het er de dag ervoor nog over gehad en wilden eigenlijk oma beentjes bellen om te vragen of we nog wel zouden komen. We beloofden dat wij die avond voor het eten zouden zorgen dus moesten we voordat we gingen nog ff inkopen doen. Andre had ons richtingaanwijzingen gegeven naar een tankstation waar hij ons zou oppikken, daar zou ook vlakbij een woolworths zitten, kwam goed uit dus! Wij opweg maar raakten hopeloos verdwaald :P Richting gevraagd bij een huis en uiteindelijk kwamen we bij een woolworths uit, dus toen Andre weer gebeld en die zei dat hij ons daar wel op zou komen pikken. Ik was alleen vergeten om te vragen hoe zijn auto eruit zag, dus we stonden daar op het parkeerterrein ons af te vragen hoe we iemand die we nog nooit gezien hadden konden herkennen :P Gelukkig herkende Andre ons wel ( een Beentjes schijnt nogal een verhaal apart te zijn :P) Dus toen achter hem aangereden naar hun huis. Hier werden we meteen warm onthaald door sofie en rosie ( 2 honden, sofie een rotweiler en rosie een heel klein ratachtig hondje :P) en natuurlijk door monika! Meteen het hele huis gezien, echt enorm groot met een nog grotere tuin eromheen! Ook werden we verrast doordat we in het huis mochten slapen! Ik had zelfs een hele slaapkamer voor mezelf :D Echt geweldig na een aantal nachten op het strand doorgebracht te hebben.

Hierna hebben we een tijdje onze avonturen verteld, en toen kwam Carmen thuis die ons haar baby's wilde laten zien... Dat bleken dus Lilli, Georgie en David te zijn. Lilli en Georgie Hebben een grote ren, en David verschillende huisjes door de tuin. Hij krijgt ook elke dag roomservice ;) Carmen is een vrijwilliger bij arrow dat is een organisatie die voor de australian wildlife zorgt, als er bijv een dier wordt aangereden en het heeft nog een jonkie dan wordt dat jonkie naar arrow gebracht die het weer onderbrengt bij een vrijwilliger zoals carmen. Die vrijwilliger zorgt dan voor het dier totdat het sterk genoeg is om weer terug het wild in te gaan. David is al zover, elke avond wordt zijn kooi opengezet en mag hij vrij rondlopen en meestal is hij dan s'morgens weer terug. Lilli en Georgie is een beetje een ander verhaal, door verkeerde voeding bij hun vorige verzorgen hebben ze een oogziekte gekregen, die kon alleen verholpen worden door een operatie die weinig kans van slagen had. En daar kwam bij dat de operaties veel geld kosten, de artsen wilden het vrijwillig doen maar er moest betaald worden voor de OK en de spullen. Carmen heeft toen een actie opgestart en heeft zo het geld bij elkaar gekregen om de operaties uit te voeren. De operaties zijn grotendeels gelukt, de ogen worden niet verder aangetast maar ze kunnen nooit meer helemaal zien en daardoor niet meer terug het wild in. Dus blijft carmen voor ze zorgen, en zoekt ze voor een oplossing bijv een dierentuin. Maar ook dat is lastig, wallabies zijn namelijk heel erg gevoelige beestjes en worden snel bang en kunnen daardoor dood gaan, heel lastig dus! Lilli en Georgie krijgen ook 2 keer per dag een flesje met een soort melkoplossing. Hiermee hebben we best vaak geholpen :) echt mooi om die kleine pootjes je handen zien pakken :)

Die avond zijn we naar de lokale pub gegaan omdat het te laat was om nog te gaan koken.

Volgende dag zijn we naar Mt Tambourine gegaan, das een berg in de buurt waar we door het regenwoud hebben gelopen. Hierna nog eventjes door het dorpje gelopen en teruggegaan naar huis. We hadden wat filmpjes gehuurd en onder het kijken van filmpjes wraps gemaakt. Andre en Monika hadden nog nooit wraps gehad en waren blij verrast :)

De volgende dagen hebben we nog meer dingetjes in de omgeving gedaan. Zaterdags zijn we met Anita, Carmen en Callum gaan bushbashen, dat is met een 4wd over dirtroads en door kreekjes rijden :P Hartstikke relaxed :D Mooie uitzichten gezien, alleen wel de hele dag gemarteld door Carmen ;P Op de terugweg hadden we Mel opgepikt omdat we die avond met haar naar Surfers Paradise zouden gaan om uit te gaan. Naar huis gereden, snel ff wat gegeten en toen richting surfers. Daar eerst langs Mel haar zus, daarna naar een vriend van Mel haar zus. Die kerel woonde met een paar vrienden, 2 kiwi's en een ozzie. We zijn toen eerst met die kerels naar the drink gegaan. Na een tijdje kwam Mel ons daarvandaan halen en zijn we naar the shack gegaan, daar de hele avond gebleven en was heel leuk! Volgende ochtend waren we om 7 uur weer terug. Net op tijd, want als we om 8 uur nog niet thuis waren zou Monika de politie bellen :P Surfers schijnt namelijk nogal een gevaarlijke plaats te zijn om uit te gaan ;) Niets van gemerkt hahaha!

Na ffies lekker geslapen te hebben kwam Heinz langs, en later Anita en Andrew + kids en Mel (die daar was blijven slapen). We hebben een beetje voetbal en cricket gespeeld en uiteindelijk zijn we bedolven onder de kids :P Daarna lekker rustig wat filmpjes gekeken, en spaghettie a la mister Majestic (graham) gegeten. Toen nog een filmpje gekeken en Mel naar huis gebracht.

We zijn met Carmen en Monika naar Australia Zoo geweest ( dat is de dierentuin van Steve Irwin) Het regende als een gek, maar gelukkig verkochten ze poncho's!!! De hele dag dus met een prachtige poncho aangelopen :P Maar was evengoed supertof, eerst de krokodillen show gezien, was niet alleen met krokodillen maar met allemaal verschillende dieren en uiteindelijk ook met een krokodil :P Je kon daar kangaroo's eten geven, je kreeg een zakje met voer erin en de kangaroo's aten het dan van je hand af! Op een gegeven moment waren we allemaal omcirkeld door kangaroo's en ze probeerden allemaal met 1 pootje jou hand naar zich toe te trekken en met de andere poot andere kangaroo's weg te duwen :P

We hebben ook olifanten gevoerd, en olifanten rare dingen zien doen :P 1 olifant zat namelijk met zijn slurf in de kont van een andere olifant en daarna met diezelfde slurf in de mond van die olifant om vervolgens in een oor van de ander te peuteren en daarna weer de slurf in de mond te stoppen :P Rare jongens die olifanten!

We hebben nog veel meer dieren gezien maja teveel om allemaal op te noemen :P

Die week hebben we ook onze voorbanden van de auto vervangen en meteen laten uitlijnen.

Ook hebben we geholpen in de tuin, met wat grasmaaien en wat bomen en struiken planten. En als er eventjes niks te doen was kon je altijd ffies een praatje maken met Alfie de kakatoo! Hij zei wel veel hetzelfde, vooral Hello! en How are ya? of What your doing? Vooral grappig als je bijv de wallabies eten hebt gegeven in het donken en je loopt langs Alfie's kooi en je hoort ineeens What your doing? :P

Vrijdags zijn we naar de pub gegaan om te eten en er was Karaoke avond, dus had ik verteld over Terence en mezelf in Port Macquarrie en dat we na een liedje zingen de volgende dag niet meer rustig over straat konden. Dat geloofde Carmen niet dus wilde ze dat ik ging zingen. Maja ik wil wel zingen maar ik deel de pret graag met iemand anders :P Helaas wilde er niemand :( Ze probeerden me nog wel dronken te voeren, elke keer als ik ffies de andere kant op keek en daarna mijn bierglas weer oppakte was hij op magische wijze weer vol...

Die zaterdag zijn we met Jim en Sonja naar southbank in Brisbane gegaan, we hebben daar een tochtje met de boot op de rivier gemaakt en nog wat gezwommen in de lagoon.

Daarna hebben we bij hun thuis zelfgemaakte kroketjes gegeten! De vulling was beter dan die van ons maar onze korst was wel van uitzonderlijke kwaliteit ;)

We zijn toen zondags met Andre, Monika en Heinz naar O'Reilleys gegaan, dat is een national park, waar ze een wandeling hebben gemaakt over touwbruggen tussen de bomen. Best gaaf dus :)

Dinsdag's zijn we bij Anita gaan eten, Mel was ook uitgenodigd en we hebben lekker aan de silverside roast met groentes gezeten, waaronder spruitjes :P Eindelijk weer eens iets echt nederlands ;) Na het eten nog een filmpje gekeken en daarna weer naar huis!

Deze week ging Carmen met Graham voor 5 dagen naar Sydney om Grahams vrienden te ontmoeten. De wallabies waren alleen een paar dagen ervoor heel erg gestresst geworden van een bulldozer die in het bos achter het huis bezig was. Ze moesten toen een aantal injecties krijgen tegen de stress, en die moesten nog gegeven worden toen Carmen al weg was. Maar dat ging Andre en mij goed af, Carmen heeft een soort buidel van oude tshirts waar ze inkunnen. Zo is het makkelijker om ze de injectie te geven, dat was dus allemaal goed gegaan. Alleen waren ze wel een stuk lichter geworden vanwege de stress. Gelukkig werden ze door iets meer eten snel weer zwaarder en waren ze weer zo goed als normaal toen Carmen terug was. We hebben ook onze airco laten bijvullen, dus rijden we nu weer in een heerlijk coole auto rond.

We zijn toen vrijdags met Mel+vriending naar de film geweest, Music and lyrics gezien. Rik vond de film niet zo tof maar ik wel! :P

dinsdags zijn we toen voor het laatst met Jim en Sonja meegegaan naar burley heads, een strand vlakbij Surfers. We hebben toen ook maar aangekondigd dat we vrijdags na bijna 4 weken zouden vertrekken.

Woensdags zijn we toen naar Graham gegaan, die heeft een zwembad in zijn tuin, dus lekker gezwommen, daarna een filmpje gekeken. En niet op zomaar een tv maar op een gigantische plasma met geweldig geluid :P

Carmen kwam ons bij Graham oppikken, en we zijn voor de laatste keer naar de pub gegaan voor een afscheidsmaal met Andrew, Anita en kids erbij. Daarna terug naar huis, om voor de laatste keer de wallabies te voeren en voor de laatste keer te genieten van het heerlijke bed :)

Volgende dag gingen we op zoek naar een perzikboom als afscheidscadeautje. Andre en Monika hebben al een hele verzameling fruitbomen, en Monika had eerder al eens gezegd dat ze nog een perzikboom wilde hebben dus vandaar!

We hebben toen s'middags afscheid genomen en zijn naar Surfers Paradise vertrokken. Daar kwamen we erachter dat we onze schoenen vergeten waren bij andre en monika! Meteen opgebeld, andre aan de telefoon en die had al gezegd dat we altijd wat konden laten liggen zodat we weer terug konden komen :P Afgesproken dat we ze zouden komen ophalen als we de volgende dag bij een pretpark vandaan zouden komen. We zijn toen naar Dreamworld gegaan, en daar op een beetje sneaky manier 20 dollar pp korting gekregen :D

Dreamworld viel mij een beetje tegen, het was niet echt groot, ze hadden 1 8baan en die was echt niet spectaculair :/ Wel hadden ze nog een paar dingen die wel tof waren, gelukkig maar ;)

Daarna naar Andre en Monika gereden, en we vonden daar een briefje van Graham in onze schoen, met daarop Give yourself 20 uppercuts (oftewel a standard :P)

Nog ff wat gedronken en we werden meteen uitgenodigd voor het eten, dus daar gegeten en toen s'avonds terug naar surfers gereden, om daar de volgende dag weer te vertrekken.

De tijd tussen surfers en Melbourne typ ik volgende keer wel, morgen gaan we de great ocean road rijden en daarna richting Terence en Loes om te gaan werken :)

Ook de foto's komen later want op deze computer werkt het niet, ik heb het geprobeerd maar volgende keer beter!

Groetjes!

/RikB

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer