D-I-N-G-O just a dog with no owner

Het is alweer een tijdje geleden dat we wat geschreven hebben dus zal ik ffies wat typen!

Ehm... We werden op een zondag opgebeld door onze mangoboer en die vertlde ons dat er geen werk meer voor ons was. we hebben toen nog een week naar werk gezocht maar niks kunnen vinden. Dus besloten we om naar Hervey Bay te gaan en vanaf daar een tourtje te boeken naar fraser island. We kwamen terecht in Fraser Roving, dat is een hostel dat ook tourtjes regelt, en we konden de dag erop al weg!
S'avonds hadden we een bijeenkomst met alle mensen die meegingen. Er werd daar het een en ander uitgelegt over de auto's en wat we wel en niet mochten doen. Daarna moesten we met onze groep een boodschappenlijst maken voor 2 nachten en 3 dagen fraser island. Wij zaten in een groep met allemaal jongens en 1 meisje. Meisje was nederlands en was hier met haar vriend ( die dus ook bij ons in de groep zat) Hij studeerde in maastricht en ging nu in canberra 3 maanden studeren. De rest van de groep waren allemaal engelsen. In totaal waren we met 9 man. We hadden dus shoplijst gemaakt en daarna nog wat biertjes gedronken, maar toen naar bed toe want we moesten de volgende dag om 7 uur er weer uit :P S'morgens alle spullen in de knalroze landcruisers (Jep je kon ons ongeveer van 20km afstand zien :P) gegooid. Daarna naar de woolworths gereden om inkopen te doen. We waren er veel eerder dan de andere groep (bijna allemaal engelse meiden en 2 duitse gasten) Maar toch waren zij eerder klaar en ze hadden ook nog eens iets van 80 dollar minder besteed dan wij :S
Daarna was het tijd voor de drankinkoop :P Onze wagen is toen omgedoopt tot de goonmobiel, iedereen had namelijk 4 liter goon mee :P We hadden ook geprobeert om zo min mogelijk boodschappen mee te nemen zodat we de goon in de koelbox konden stoppen!
Nadat we alles onder de banken enzo hadden gestopt gingen we opweg naar de boot die ons naar fraser island bracht! voor degenen die het niet weten: Fraser island is het grootste zandeiland ter wereld en er ligt meer zand dan in de sahara :P en er leven dingo's! Dat zijn heel magere wilde honden.
Eenmaal aangekomen op fraser island zijn we naar central station gereden, waar we de jerrican gevuld hebben met water, en we zijn er achter gekomen dat die lekte :/ Op fraser island heb je geen normale wegen, alleen maar zandwegen in het binnenland en anders rij je gewoon op het strand. Dus dat was lekker hotsen en klotsen achter in de 4wd :P Af en toe schoot het net wat om onze spullen gespannen was los en kreeg er iemand een lading goondozen en andere spullen over zich heen :P Na een kilometer of 8 kwamen we bij het strand en was het eindelijk over met je hoofd stoten tegen het dak :P We zijn toen naar lake woobie gereden, of eigenlijk naar het pad dat naar lake woobie loopt gereden. Het was echt nog enorm ver lopen :P heuveltje op heuveltje af, echt een drama, maja daarna is het water echt een godsgeschenk :) Daar een beetje rondgezwommen en gedoken en daarna weer teruglopen :/ Toen moesten we opzoek naar een campeerplaats. Een tijdje rondgereden en uiteindelijk een plekje gevonden. Gewoon aan het strand, geen echte kampeerplaats dus :P Tentjes opgezet, ik belande in de tent bij Andy en Ben (2 engelse gasten) En Rik bij Carmen en Marco (de 2 nederlanders) Daarna hebben we een partijtje gevoetbalt met de rest van de groepen. Europa tegen Engeland min meer. Er waren te kort engelsen dus deed ik met hun mee. En we wonnen! :)
De anderen hadden ondertussen de barbecues aangezet en er wat vlees opgegooid.  Klinkt allemaal ideaal alleen was er een nadeel.. de paardenvliegen! Verschrikkelijke beesten, en er waren er heel veel. Gaan op je zitten en bijten je! Gelukkig zie je ze vaak genoeg landen en zijn ze dood voordat ze bijten ;)
Na het eten een beetje met iedereen zitten praten, 1 van de duitsers lag te maffen op het strand en de andere was mr crabs ( van spongebob) na aan het doen :PP Op een gegeven moment lag iedereen in bed behalve ik en de duitsers, nog ff zitten praten en toen ook de tent in gekropen. Wel eerst al ons afval opgeruimt vanwege de dingo's die anders alles plunderen. Ze hadden al eerder een rits plastic bekertjes  gejat, Wij die proberen terug te halen, sta ik op nog geen meter afstand van die dingo! Gelukkig zijn het niet zulke stoere beesten en droop hij na een tijdje af.
Er werd gezegt dat we slaapmatjes mee zouden krijgen, maar die waren nergens te bekennen, dus sliepen we op de grond en zonder kussen :( Echt niet relaxed, dus bijna geen oog dichtgedaan die nacht. S'morgens was de tent bij het eerste zonlicht al een magnetron, nog wel geprobeert om te slapen maar dat wou ook niet meer lukken, zweten als een malle daarintegen wel :P Dus snel de tent uit. Onze groep had heel slim eieren gekocht om s'morgens lekker eieren met spek te eten! Helaas waren bijna alle eieren al kapot vanwege de wegen :P Van de eieren die nog wel overwaren hebben we scrambled eggs gemaakt en daarna alle spullen weer in de auto gegooit en opweg naar eli creek, dat is een kreekje met ijskoud bronwater! Maar wel heel lekker na de tent :P Hier ff lekker in het water gelegen en daarna doorgereden naar een scheepswrak wat op het strand lag. Wat foto's gemaakt en verder naar het noorden. Eenmaal aangekomen op het verste stuk waar wij mochten komen, hebben we een rots beklommen waar je als je mazzel had haaien kon zien zwemmen in het water beneden. Geen haaien gezien, wel een groep dolfijnen en roggen. Weer beneden aangekomen hebben we wat lunch gemaakt en wat gevoetbalt. Daarna besloten om weer terug te gaan naar eli creek, omdat dat toch wel heel relaxed was. Daar de middag doorgebracht en toen weer op zoek naar een slaapplek. We vonden er eentje in de buurt van een aantal andere groepen, en deze keer op zachtzand :P
Tentjes opgezet en opnieuw een potje gevoetbalt, deze keer waren er genoeg engelsen dus speelde ik voor de europeanen. En weer gewonnen!
Daarna opnieuw een bbq, en vraag me niet hoe het kan want ik heb nog steeds geen id maar wij waren al bijna door al ons eten heen en de andere groep had nog weet ik het hoeveel :s
We hadden voor deze avond een geweldig plan om goed te kunnen gaan slapen, namelijk meer goon drinken!! Deze raad was aan rik goed besteed en hij lag al best vroeg in bed. Ben had een vriend zitten bij een van de groepen in de buurt en die was jarig dus hij ging daarnaartoe. Andy en ik bleven nog ff bij onze groep maar gingen daarna ook richting het feest, van het feest bleek weinig over te zijn maar de buren hadden nog wel een geweldig feest, dus toen gingen we daar maar heen. Was ook heel gezellig, dus we wilden de rest van onze groep gaan halen, maar die hadden het zelf veel te leuk zeiden ze.. Ze lagen allemaal een beetje halfdood in het zand :P Erg tof dus. Ben had bij het feestje van die vriend nog een leuk drankspelletje geleerd: Je moet raden welke kleur de volgende kaart van de stapel is, als je het goed hebt mag je de kaart aan iemand anders geven en als je het fout hebt moet je hem zelf nemen, dat betekent dat als je een 2 hebt je 2 seconden moet drinken en als je een 10 of een plaatje hebt je 10 seconden moet drinken :P Hij was dus aardig kapot :P Bijna alle goon was op dus dat was goed gegaan, en we hadden kussens! Lege goonzak opblazen en liggen :) Deze nacht dus goed geslapen alleen werden we veel te vroeg wakker gemaakt door een ranger omdat we onze rommel niet goed opgeruimt hadden, we hadden het boven op de auto gezet ipv in de auto en er lagen nog vieze borden enzo, maar omdat er geen dingo sporen te zien waren kwamen we ervanaf met een waarschuwing :)
Het was wel een beetje lastig opstarten deze morgen, maar we moesten richting lake mckenzie, het mooiste meer van het eiland. En hoe vroeger we er waren hoe langer we er konden blijven wat s'middags gingen we weer terug naar het vaste land. We moesten weer door het binnenland, dus via de lekker wegen :P Is opzich wel te doen, alleen zaten er 2 gruwelijk trage bussen voor ons :((( Die je lopend nog in kon halen. 1 van de bussen was zo aardig om aan de kant te gaan, maar de andere hansworst bleef de hele tijd voor ons rijden!!! We hebben ipv 20 minuten anderhalf uur over 8 km gedaan!!!! Maar we zijn toch aangekomen bij lake mckenzie en we hebben daar lekker gezwommen in het prachtig blauwe water. Daarna weer richting de boot om terug te gaan naar hervey bay. Onze groep barste toen al van de honger omdat al het eten al op was, was hadden amper een ontbijt op :P En de andere groep had toen zelfs nog worstjes over om op brood te doen!! Echt ongelooflijk. Maja gelukkig konden we op de boot wat meatpies kopen om de ergste honger te stillen :P
s'avonds in het hostel nog een keertje met zijn allen gegeten en gedronken. Nog een filmpje gekeken in het hostel, daarna nog een filmpje gekeken en halverwege in slaap gevallen :P De volgende morgen gingen de meesten weer verder met hun reis, rik en ik bleven sowieso nog een nachtje om onze kleren enzo te wassen en ff bij te komen. Andy en Ben bleven nog tot zondag om liverpool tegen everton te kijken, dat leek ons ook wel wat, met 2 liverpool fans liverpool te kijken, dus bleven wij ook tot zondag. Een paar relaxte dagen in het hostel gehad, het drankspelletje van dat ben had geleerd op fraser gespeelt en daarna uitgegaan. De volgende dag beetje tv gekeken beetje gezwommen en daarna naar de ierse pub om liverpool te kijken. Alleen bleek het zo te zijn dat die pub al vroeg dichtging en we de wedstrijd niet af konden zien!! Paniek bij Andy en Ben dus :P Gelukkig was er nog een kroeg in de buurt die het uitzond en we waren er net op tijd voor de aftrap. Helaas bleef het 0-0 Andy en Ben balen en meteen naar bed toe :P
Volgende dag s'morgens nog een beetje in het hostel rondgehangen en ice age 2 gezien, ben had allemaal films gekocht in Bali voor een prikkie ;p En daarna gingen rik en ik er weer vandoor.
We zijn doorgereden tot noosa, een klein maar heel touristisch plaatsje aan de kust, het hostel waar we inzaten vond ik echt een drama maja. Volgende dag een wandeling langs de kust gedaan en daarna noosa weer verlaten en naar Brisbane gereden. Daar zijn we terecht gekomen bij de familie zentveld, en we zitten daar nu nog. Maar dat is weer een ander verhaal, want ik heb onderhand kramp in mijn vingers van het typen :P
Volgende keer meer!

/RikB

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer