Leuk... die werkdagen

Beste lezers (:P)

Rond een uur of 2 vertrokken we met onze Falcon uit Sydney, eindelijk weg... 2 uur later waren we dan ook daadwerkelijk de stad uit. Sydney is namelijk qua oppervlakte samen met Londen de grootste stad in de wereld *leuk weetje* en daardoor was het ook lekker gezellig op de weg.

Na we de Blue Mountains waren doorgestoken, en joepiee!!! de auto hield het!, werd het al snel donker en rijden in het donker is in Australie een gevaarlijke zaak. Dan is het namelijk de tijd dat de "roo's" actief worden en de wegen gaan oversteken. Rond een uur of 8 lagen we al in de achterkant van onze station.

Na een ijskoude nacht werden we rond half 6 weer wakker en om 6 uur waren we weer onderweg. Nog geen 10 minuten onderweg zagen we eerst een (levende)kangeroe in de berm en even later een stuk of 5 dooie kangeroe's aan de zijkant van de weg, maar goed dus dat we waren gestopt.

Toen we rond een uur of 3 in de middag even een pauze en een bestuurderswissel hadden gedaan gingen we weer op weg maar na een paar honderd meter moesten we de auto aan de kant zetten, de motor was oververhit! 2 minuten later stopten 2 truckers en hielpen ons weer op weg maar weer raakte de motor oververhit. Wij dus bellen naar de NRMA ( ANWB ) en de aardige man was er al na een kwartiertje en hij zei dat onze ventilator-riem, of wat de naam ook moge wezen, kapot was waardoor de motor niet meer werd gekoeld.

De auto moest wel even mee naar de garage maar na 20 minuutjes en 20 dollar :) waren we alweer op weg. No worries mate!

Toen het donker werd zijn we nog even doorgereden naar Renmark in South Australia en na nog even behendig een konijntje te hebben ontweken hadden we de auto neergezet op een parkeerplaats. Ditmaal maar in de voorstoelen gaan slapen en dat lag toch even beter :P. Om 9 uur werden we wakker en toen belden we naar het nummer dat ons zou helpen aan een adres om onze registratie te verlengen (er stond nog 3 maanden op maar wij willen een route rijden waardoor we later in SA komen). Bericht was dat we op een werkdag terug moesten bellen... Met maar 250 km verwijderd van Adelaide was de keuze simpel en hebben we een hostel gezocht in Adelaide (heerlijk, die douches :P).

Hier is het trouwens richting de 30 graden en blauwe lucht (gna gna), maandag gaan we waarschijnlijk nog een klusje doen die ons is aangeboden. Dat is trouwens niet zo louche als het klinkt en dan dinsdag registreren en weer lekker 1500 km naar Sydney.

In de tussentijd hopen we een internetcafe te vinden waar we foto's kunnen uploaden. Dat is namelijk niet zo makkelijk als het lijkt :P... Rik heeft 1,5 uur moeten wachten op de boodschap " Deze bestanden kunnen niet upgeloaden worden ".

We zullen ons best voor jullie doen ;).

RikM

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer