We leven nog!

Beste mensen thuis, wees gerust is maar het eerste wat ik aan jullie wil zeggen.

Tot onze schok lezen wijzelf dat de vorige keer dat we hier een verhaaltje typten al bijna een maand terug is! Nu hebben we daar natuurlijk wel een excuus voor (:P) maar we zullen het noooooooooit meer doen (A).

Nadat we 2 en een halve week in de mango's hebben gewerkt (met in totaal 1 vrije dag) hadden we ontslag genomen omdat Terence een allergische reactie kreeg en dat in zou houden dat ons pluk-team alleen nog uit Rik en mij zou bestaan, dit omdat 3 andere een paar dagen daarvoor al ontslag hadden genomen. Het volgende doel in onze reis zou weer Ayrlie Beach worden maar omdat Rik en ik nog eerst het wrak van de S.S. Yongala wouden duiken zouden we een dag na Terence en Loes (met hun reiden we nu verder) aankomen.

Op de dag dat we gingen duiken was het een hele ruige zee en ons bootje (een uit de kluiten gewassen rubberen bootje met 400(!) pk aan buitenboord-motoren) was daardoor niet zo stabiel meer. Toen we stil lagen werd het nog erger en de eerste mensen gingen al over de rand hangen. Iedereen haaste dus om maar snel onder water te gaan naar het wrak, op 5 meter diepte kwamen de eerste vissen van ruim een meter al aanzwemmen en nog 5 meter lager konden we het wrak zien liggen. 

Het schip is een 100 meter lange passagiersschip van dezelfde makers van de Titanic, overal rond het wrak waren vissen en zeeslangen. Rik had nog een paar Eagle-rays gezien maar die had ik natuurlijk weer gemist :S. En toen was onze tijd alweer op en gingen we terug naar boven (en ja pap, heel rustig met 2 safety stops). Op de boot kregen we een kleine lunch die de helft van de duikers er meteen weer uitspuugde (Rik en ik natuurlijk niet). In de tweede duik konden we iets meer van het schip zien en zijn we helemaal tot aan de boeg gezien, ook lag er een schildpad daar te eten en (hopelijk) heb ik daar een paar mooie foto's van gemaakt.

Na het duiken zijn we meteen naar Ayrlie Beach gereden, daar hebben we lekker aan de lagoon gelegen (helaas was het weer nu iets slechter :() en zijn we naar Bob Brandle, The Barefoot Bushmen (bekend van rtl5!) gegaan. En ojah... daar hebben we ook een tattoo laten zetten. Rik heeft een schildpad op zijn enkel laten zetten en ikzelf heb de dag daarop een soort zon tussen mijn schouderbladen laten zetten (pijnlijke plaats...).

Meteen nadat mijn tattoo werd gezet gingen we onderweg naar Town of 1770 waar we onderweg nog een bushfire hebben gezien (wees gerust, die zitten vooral in het zuiden). Toen we aankwamen in 1770 werd het net donker en zijn we daar op een parkeerplaats gaan slapen, die dag daarop echter hadden we een huisje gehuurd in het dichtbij zijnde Agnes Water met zijn vieren voor 500 dollar. Dat is misschien 80 euro per persoon :). Die week hebben we niet veel gedaan... behalve dan een aantal filmpjes kijken.

Hieronder volgt een lijst van de films met hun waardering bijeengesteld door Rik Beentjes.

Final Destination 3        ***

The New World             *

Old School                   ****

Finding Neverland         ****+

Green Street Hooligans *****

Resevoir Dogs              *  (niet afgezien, volgens mij is hij beter)

Flight 93                      ***

Weatherman                **

Break-Up                     ***

Eurotrip                       ****

Wedding Crashers        ****

Shall we dance             **

Tears of the sun           ***+

Ladder 49                    ***

Miami Vice                   ***

Click                           ****

Harold and Kumar        ***+

Lord of War                 ** (ik geef hem echter 4 sterren)

The Grudge                 ***

Kids in America            **+

Surf School                  **

TFaTF: Tokio Drift         ***

Boat Trip                     ***

Saw                            ****

40 days, 40 nights        ***+

Tristan+Isolde             ***+

The Craft                    ***

Mempis Belle               ***

Hoodwinked                 ***

The Village                  ***

Scary Movie 4             ***

The Interpreter           ***+

The Machinist              ** (ik zou hem graag minpunten geven...)

Over the Hedge          ***+

You, me and dupree    **+

National Treasure        ****+

4 Brothers                  ***+

Gone in 60 seconds     ***+

Zoals jullie kunnen zien hebben wij ons wel vermaakt, en oja... we hebben er ook nog een vistochtje in weten te proppen. Helaas niks gevangen.

Gisteren moesten we weer onderweg en zijn we naar St. George gereden omdat daar veel werk ZOU zijn, vanochtend kwamen we aan en je raad het al... Door de weinige regenval is hier extreem weinig werk en al het werk dat er is is al bezet :s

Nu gaan we dus waarschijnlijk terugrijden naar Chincilla om daar nog zoveel mogelijk te werken en 28/29 december rijden we dan in 1 keer door naar Sydney om daar oud en nieuw te vieren. En daarna gaan we weer terug om rustig aan naar beneden te gaan. (Dan komen we waarschijnlijk bij je langs als dat goed is Edwin, eind januari dus...)

Maar eerst is het nu wachten op Terence en Loes die er gisteren achter kwamen dat ze hun portomonee ergens hadden laten liggen met alles erin. Dat ergens was 3 uur rijden en in totaal hebben ze dus 6 uur achterstand op ons en dat zonder bereik met de mobiel!!!

We zullen proberen nog wat foto's online te zetten.

gr. Rik M

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer