woestijn en jungle

Hallo allemaal!!

Eindelijk weer een berichtje uit australie heeft een tijdje geduurt, omdat we de laatste weken over het algemeen in de middle of nowhere gezeten hebben. Laat ik maar bij het begin beginnen en dat was volgens mij in adelaide.

Het leek allemaal een paradijs op aarde, een mooi hostel en een paar heerlijke bedden met beddengoed en een kussen (!). We hadden s'avonds spaghetti gemaakt en gingen vroeg naar bed omdat 2 slapeloze nachten je niet in de koude kleren gaan zitten. De bedjes lagen overheerlijk en er was niks aan de hand tot de slaapmaf om een uur of 4 thuis kwam en als een malle ging liggen snurken! Het was echt niet te geloven, het maakte niet uit hoe hij lag, het snurken ging gewoon door. De kerel die onder hem in het stapelbed sliep zei de volgende dag zelfs dat hij het hele bed voelde trillen :S Dat was dus nog een slapeloze nacht. Dus vroeg uit bed en maar ontbeten, misschien was hij onderhand wakker geworden en konden wij nog ff slapen. De slaapmaf kwam om 16 uur uit bed!! echt niet te geloven.

Wij hebben die hele dag niet echt veel bijzonders gedaan, s'avonds nog een pizzatje gegeten en nog een filmpie gekeken en daarna maar vroeg naar bed in de hoop dat de slaapmaf nog flink uit zou gaan :P Dat was niet het geval maar hij snurkte iig niet meer zo!

De volgende dag uitchecken en de autobarn gebeld om te vragen waar we de auto konden laten registreren. Ik kreeg een heel verhaal te horen met de antwoorden op alle mogelijke vragen en het advies om naar de suburbs te gaan omdat ze daar makkelijker zijn, zodat we weer snel op weg konden. Dat dus maar gedaan, eerst zaten we nog verkeerd maar dat kwam goed uit, want we hebben bij die winkel een boek gekocht met allemaal plekken waar je gratis en goedkoop kan kamperen :) daarna daar de weg gevraagd naar de motor registration en onze auto geregistreerd.

Daarna meteen Adelaide weer uit en en stuk via dezelfde weg teruggereden om op onze route naar Cairns te komen. De eerste nacht meteen een plekje opgezocht in het kampeerboek en ons splinternieuwe tentje opgezet op een plekje naast de rivier met een prachtige sterrenhemel boven ons. S'morgens werden we wakker en toen zwom er een pelikaan door de rivier! Echt tof om die beesten in het echt te zien :)

Tentje opgeruimd en weer de weg op. De hele dag doorgereden door een soort woestijngebied en s'avonds weer een plekje opgezocht in het kampeerboek. Helaas mochten we hier geen tentje opzetten dus RikM heeft in de auto geslapen, maar daar had ik dus echt geen zin meer in dus ik heb lekker in de openlucht geslapen :)

S'morgens vroeg op en op weg naar het noorden. We reden nu door een iets bossiger gebied maar nog steeds heel droog. S'avonds op een plek geslapen waar de grond te hard was voor de haringen van de tent dus Rik weer in de auto en ik weer lekker buiten. Nog een tijdje naar de sterren liggen kijken en echt ongelovelijk veel vallende sterren gezien! Echt heel tof en mijn hele wensenlijstje er doorheen gewerkt! Nu maar hopen dat het gaat werken ;)

Helaas begon het om half 5 te regenen en lag ik buiten dus toen maar de auto in, maar dat was ook niks dus om half 6 zijn we weer gaan rijden. We zijn nu echt door een stuk niemandsland gereden met een weg van 360 km met maar 1 roadhouse op dat hele stuk :P

Het eerste stuk was gewoon nette weg maar het tweede deel was een driebaansweg waarvan alleen het midden gedeelte verhard was :P Opzich niks aan de hand iedereen gaan gewoon een stukje de kant in als je elkaar passeert, alleen kwam er een oversize vrachtwagen op onze weg. Die konden we niet inhalen dus een heel stuk op een slakkengangetje gereden voordat we er langs konden.

Doorgereden tot Charters Towers dat is een oud goudmijners stadje, daar ff gegeten en een parkeerplaatsje opgezocht in het kampeerboek. Dat plekje lag nog 42 km verder dus moesten we nog ff rijden voordat we konden gaan slapen, want je wordt toch wel moe na zo'n lange dag rijden. Het was al een beetje donker en ineens zie ik wat over de weg kruipen, dus ik denk wat is dat nou??? Was het een slang! Meteen de auto gestopt en wat foto'tjes gemaakt :P Daarna doorgereden naar de kampeerplaats en ff de douches geinspecteerd, zat er een grote kikker op de rand tussen 2 douches! wel zielig want het was 2 meter hoog en hij kon er niet af, dus een plasticzakje gepakt en daarmee de kikker min of meer van de rand af gehaald. Hij vond het niet echt leuk dat ik hem oppakte, en sprong uit mijn handen. Maar iig was hij van de rand af :P

Die nacht weer buiten geslapen, nu rikM ook, en weer veel vallende sterren gezien. De volgende dag kwamen we in de buurt van Cairns en daarmee in de groenere gebieden en zelfs in de regenwouden. We hebben nog een paar watervallen gezien en bij eentje zelfs op het randje gestaan!

Die avond kwamen we aan in cairns en zijn we op de kamping gaan staan met een groep die we kenden van de jumbo, dus dat was wel weer gezellig. s'Avonds uitgegaan in een kroegje, heen met zijn 9-en in de taxi omdat het nog best ver was maar terug stond er een enorme rij voor de taxi's dus zijn we gaan lopen, was nog wel een verschrikkelijk eind weg maar we hebben het gehaald :P

S'morgens alweer vroeg op en lekker ontbeten en onder de douche gesprongen :) s'middags zijn we met zijn allen naar watervallen gegaan waar we in konden zwemmen. Maar toen sloeg het noodlot toe, na 5500 km in 8 dagen gereden te hebben met alleen een kapotte ventilatiesnaar, begon onze falcon een beetje te kloten. Hij werd weer heel warm en toen we de motorkap open deden zagen we dat het allemaal koelvloeistof uit een slang liep, zag er niet goed uit dus en we konden nog niks doen omdat de motor nog te warm was. Auto dus laten staan op een bergweggetje en verder gereden op het bed achter in de auto van anderen. Bij de watervallen was het echt heel tof. Gedouched onder de waterval :P en bommetjes gemaakt van een rots, was echt ff genieten. Daarna terug naar de auto en de slag wat ingekort omdat hij lek was en daarna weer vastgemaakt. Zag er opzich weer goed uit, hij lekte niet meer dus we gingen weer verder. Maar na een stukkie gereden te hebben begon het acculampje te flikkeren dus langs de kant vande weg gestopt en verder gesleept naar de camping. S'avonds pannenkoeken gebakken en vroeg naar bed want iedereen was kapot.

De volgende dag wilden we weer verder naar het noorden, maar eerst moest er nog ff naar onze auto worden gekeken. Hij reed weer en het acculampje was uit maar we wilden er toch nog ff naar laten kijken. Alleen had geen enkele garage in cairns tijd, dus dachten we misschien een garage in een kleiner dorpje. Maar we waren Cairns nog maar net uit of het acculampje ging weer aan. NRMA gebeld en die heeft ons weer op weg geholpen. Toen verder gereden naar Port Douglas en daar stopte de auto er weer mee. Deze keer wilde hij niet starten :P Auto naar een garage gesleept, en het bleek eigenlijk niet echt iets te zijn accu contacten beetje schoongeschuurd en het was weer voor mekaar :P Daarna doorgereden richting Cape Tribulation wat het noordelijkste is wat we hier kunnen komen, als je nog verder wilt heb je een 4X4 nodig. Het is hier wel prachtig we zitten op een kamping midden in de jungle. Met op een paar honderd meter het strand en een paar kilometer verder 4.5 meter lange krokodillen :P

We staan op een plekje onder palmbomen met kokosnoten dus die hebben we geprobeert er uit te krijgen maar lukte nog niet.

Vandaag naar het strand, een daar ook nog geprobeert kokosnoten te pakken te krijgen niet gelukt, tot Hans Peter er als een apie in klom :P straks ff proberen hoe het smaakt!

Dat was het wel weer de tijd is ook om!

Cya!

/RikB

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer